Tante Grøn

Haveblog med tips og tricks til din have

Have

Lav mad med ingredienser fra din egen have

Er du glad for at lave mad, bør du også komme i gang med at lave mad med ingredienser fra din egen have.

Har du endnu ikke fået lavet dig en køkkenhave, lavet et urtebed eller fået plantet frugttræer, er det da bare med at komme i gang. Det er en fornøjelse at kunne gå ud i sin egen have og hente råvarer, som du kan gå ind og bruge i køkkenet, som du måske i juletiden har pyntet med håndlavede keramiknisser.

Aldrig for sent at få en køkkenhave

Selvom du ikke har fået lavet dig en køkkenhave endnu, skal du ikke være bange for, at det er for sent at lave den. Så længe du bare har en have, kan du jo altid gå i gang med at lave din første køkkenhave, hvor du kan dyrke en masse lækre grøntsager, som du kan høste og nyde godt af i køkkenet. Du kan også vælge at lave dig selv et urtebed, hvor du kan have alverdens lækre krydderurter, eller hvad med at plante frugttræer rundt omkring i haven?

Ikke plads i haven? Få en kolonihave

Har du ikke plads til at lave en køkkenhave i din egen have, eller bor du i lejlighed, hvor der ikke lige er nogen have til, kan du jo altid overveje at få dig en kolonihave i nærheden, hvis du har lyst til det. Det er en god måde at få sin egen have på, hvis du ikke har en til din bolig.

Det behøver ikke at være særlig dyrt at få sig en kolonihave, og her er der ingen problemer i at komme i gang med at dyrke en masse grøntsager, eller hvad du nu har lyst til at have.

En fryd at lave mad med egne råvarer

Går du i gang med at lave din egen køkkenhave, kan du godt glæde dig til at komme i gang med at lave mad med produkter fra egen høst. Det er der noget helt særligt ved, og det er skønt bare at kunne ud i sin have og finde lige netop det, som du står og mangler, uden at du skal forbi et supermarked for at købe det.

Så få din egen køkkenhave med en masse grøntsager, så du kan nyde godt af at være delvist selvforsynende. Det er der altså noget helt særligt ved at være nu om dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.